En notis fra Universitetet i Sørøst-Norge - les mer.

Hos Amazon Go finnes det ingen kasser. Alt du tar med deg blir automatisk registrert på handlekontoen din. Denne butikken åpnet i New York i mai. Så langt finnes det 12 slike kasseløse butikker i USA, og Amazon har planer om flere. Dette er et eksempel på digitalisering av varehandelen som vi kan se mer av fremtiden. (Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP)

Millionstøtte til forskning på digitalisering av varehandel

Mandag 17. juni bevilget Oslofjordfondet fire millioner kroner til et offentlig innovasjonsprosjekt som handler om konsekvensene av digitalisering i varehandelen. Prosjektet eies av Sandefjord kommune, og forskningsarbeidet skal utføres ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

– Dette er et viktig gjennomslag for forskergruppen på digitaliseringskonsekvenser her ved USN, sier professor Per Egil Pedersen ved USN Handelshøyskolen.

Han sier de nå har fått gjennomslag for at forskning på digitalisering handler vel så mye om å forstå endringene i forbrukervaner og forretningsmodeller, som å forstå teknologi som sådan.

– Midlene gjør at vi kan styrke dette forskningsmiljøet ytterligere, og gjøre miljøet vårt attraktivt for unge, lovende stipendiater som ønsker en karriere på USN, og i Vestfold-regionen.

Forskere fra USN fikk nylig også 2,3 millioner kroner fra regjeringen til å utvikle en digitaliseringsskole for varehandelen.

Prosjektene skal utvikle kunnskapen som er nødvendig for både tradisjonell varehandel og netthandel.

– Digitalisering, og spesielt globale plattformaktører som Amazon, Zalando og Facebook, vil utfordre både tradisjonell varehandel og de lokale netthandelsvirksomhetene vi har, sier Pedersen.

Les mer om saken på nettsidene til Universitetet i Sør-øst Norge.

Powered by Labrador CMS