En notis fra Nofima - les mer.

Scandinavian Symposium on Chemometrics er en internasjonal konferanse. Den er en vesentlig del av Chemometrics in Scandinavia og arrangeres annethvert år. Deltakerne kommer fra både akademia og næringsliv. (Foto: Wenche Aale Hægermark).

Arrangerer stor konferanse om kjemometri

Nofima er i år arrangør av Scandinavian Symposium on Chemometrics - Chemometrics in action. Konferansen avsluttes i dag og samler 122 deltakere fra 23 land.

Konferansen samler deltakere flere fagfelt, spesielt innenfor mat, farmasi og medisin.

Kjemometri er fagfeltet der man med utgangspunkt i kjemiske problemstillinger bruker matematiske og statiske metoder, såkalt multivariat dataanalyse, for å analysere måleresultater.

På konferansen blir et bredt spekter av anvendelsesområder presentert.

– Kjemometri og det å analysere komplekse data har vært en bærebjelke i Nofima i mange tiår. Det er derfor ekstra hyggelig at vi nå er vertskap for denne konferansen som samler de beste forskerne på området. Konferansen viser hvor viktig multivariate dataanalyser er i vår digitale verden, og forskningen innenfor området vil være en forutsetning for lykkes for robotisering og digitalisering av matproduksjonen, sier forskningssjef Ragni Ofstad i Nofima.

Les mer om konferansen på Nofima sine nettsider.

Powered by Labrador CMS